Tanzania

Tanzania is één van de mooiste landen van Afrika en heeft alle troeven in huis voor uw droomvakantie. Typerend voor Tanzania is de gevarieerde natuurrijkdom. Hagelwitte stranden omgeven door palmbomen, prachtige natuurparken met fotogenieke landschappen en de met sneeuw bedekte bergtop van de Kilimanjaro maken deel uit van het unieke decor.

De natuurparken die wemelen van het wildleven zijn onderverdeeld in een noordelijk en zuidelijk circuit. Het populairste park in het noorden is Serengeti NP, wereldberoemd om de grote trek van kuddes gnoe’s en zebra’s. Andere parken in het noorden zijn Arusha NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro CA en Tarangire NP.

Het minder toeristische zuidelijk circuit omvat Selous GR, Mikumi NP, Udzungwa Mountains NP, Ruaha NP en Katavi NP, één van de verborgen parels van Tanzania. Wie oog in oog wil staan met chimpansees kan kiezen tussen Gombe stream NP en Mahale Mountains NP.

WP_20141223_004Tanzania is ook de trotste bezitter van de hoogste berg van Afrika, de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Deze berg met zijn indrukwekkende uitzichten en goed bewandelbare paden is een nationaal symbool. Voor velen minder bekend maar ook een absolute aanrader is de beklimming van de Mount Meru.

Genieten kan je in alle rust op de tropische stranden van het eiland Zanzibar. De koraalriffen vormen een prachtig decor voor duik- en snorkelliefhebbers. Stone Town is het gezellige historische hart van de hoofdstad waar je een mengelmoes van culturen kan ontdekken.

Ook cultuurliefhebbers komen in Tanzania zeker aan hun trekken. Het land telt verschillende sites die deel uitmaken van het UNESCO werelderfgoed waaronder de ruïnes op de eilanden Kilwa Kisiwani en Songo Mnara. Bagamoyo en Ujiji geven dan weer een inkijk in het duister verleden van de slavenhandel.