Tanzania – Mount Kilimanjaro & Mount Meru

Kilimanjaro

In het noorden van Tanzania rijst de Kilimanjaro imponerend uit boven de omliggende vlaktes. De Kilimanjaro is de hoogste berg (5895m) van Afrika en tevens de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De beklimming biedt een grote variatie aan vegetatiezones en sublieme uitzichten. Het tropisch regenwoud, de vegetatie waar u de wandeling start, gaat geleidelijk aan over in een heidelandschap. Kenmerkend voor deze vegetatiezone zijn de reuzenlobelia’s en reuzenkruiskruiden.

Via de hoogland woestijn, met zijn typerende polvormende grassen en korstmossen, wandelt u vervolgens langs de grootste gletsjer van Afrika naar de altijd besneeuwde top.

De top van de Kilimanjaro kan via verschillende routes bereikt worden. De Marangu route en de Machame route zijn de meest populaire. Afhankelijk van moeilijkheidsgraad, tijd en persoonlijke voorkeur kan voor u de best passende route uitgestippeld worden.

Mount Meru

In de schaduw van de Kilimanjaro ligt de Mount Meru (4566m), in Arusha NP. Deze berg is gelegen op de grens met Kenia en hoewel minder bekend, evenzeer de moeite waard om te beklimmen.

De beklimming van de berg duurt gemiddeld vier dagen en ook hier kan je genieten van de meest spectaculaire uitzichten.

Foto’s