Reizen op maat

African Miles gaat voor puur maatwerk. U geeft ons een budget en uw persoonlijke voorkeuren en wij stellen met onze kennis en onze lokale partner uw droomreis samen. Onze focus ligt op het aanbieden van safari’s in de talrijke wildparken van Afrika. Naast safari’s is er vanzelfsprekend ook voldoende ruimte voor avontuur, ontspanning en cultuur. Op vlak van accommodatie heeft u de keuze uit een brede waaier van hotels, lodges en kampeerplaatsen (basic of luxueus).

Safari

Wij bieden naast de gebruikelijke jeepsafari, self drive of met privégids, ook verschillende andere soorten safari’s aan. In enkele parken is het mogelijk om onder begeleiding van een ervaren gids wandelsafari’s te maken. In bijvoorbeeld Nkhotakota Wildlife Reserve kan je al wandelend het park ontdekken en van dichtbij krokodillen bewonderen. Anderzijds is een trekking de ideale manier om chimpansees (o.a. Gombe Mountains NP) en gorilla’s (Bwindi NP) in hun natuurlijke biotoop te aanschouwen.

In nationale parken die gevoed worden door een rivier loont het de moeite om een bootsafari te maken. Selous GR, Murchison Falls NP en Liwonde NP zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Een boottocht is de manier bij uitstek om het wildleven langs de waterkant te observeren. Boven de vlaktes van Serengeti NP kan je een unieke ballonsafari maken. In Nyika NP is een moutainbikesafari tussen zebra’s en vele soorten antilopen een onvergetelijke ervaring. Het landschap is adembenemend!

Sommige nationale parken zijn enkel te bereiken met het vliegtuig waardoor een fly-in safari de enige mogelijkheid is. Ook voor toeristen met minder tijd is dit type safari een goede optie.

Wie gepassioneerd is door fotografie kan bij ons ook terecht voor specifieke fotografiereizen.

Avontuur/ontspanning

Avontuur en ontspanning mogen niet ontbreken tijdens een rondreis door Afrika.

In de omgeving van de koraalriffen rond Zanzibar of in het Malawimeer kan je de wondermooie onderwaterwereld al duikend of snorkelend ontdekken. Een andere activiteit is kajakken, vaak de aangenaamste manier om verschillende eilandjes te verkennen. Uiteraard kan je ook relaxen op prachtige stranden, zoals deze langs het Tanganyikameer of de Ssese eilanden. De echte avonturier kan raften op de wilde Nijl in Jinja.

Voor wandelaars en klimmers hebben wij een specifiek aanbod. Elk land heeft op dit vlak zijn hoogtepunt, de Kilimanjaro in Tanzania, het Rwenzori gebergte in Oeganda en de Mount Mulanje in Malawi.

Cultuur

DSC05651Ons cultuuraanbod bestaat onder andere uit het bezoeken van lokale stammen, zoals de Masai of Hadzabe in Tanzania. In veel steden is het leuk om het alledaagse leven te ontdekken op de plaatselijke marktjes. Ook schooltjes kunnen bezocht worden.

Archeologische vondsten, ruïnes en andere historische feiten verdienen evenzeer een plaats in ons aanbod. Denk maar aan de ruïnes van Kilwa Kisiwani, de geschiedenis van de slavenhandel in Bagamoyo of de legendarische ontmoeting tussen Livingstone en Stanley in Ujiji.

Accommodatie

Wij bieden in iedere prijsklasse de beste accommodaties aan. U kan kiezen voor een hotel, een lodge of een kampeerervaring. Wij zijn van mening dat een mix tussen deze mogelijkheden de beste manier is om Afrika te leren kennen.

In verschillende wildparken is het mogelijk om in de “middle of nowhere” te kamperen, zoals in Ruaha of Katavi. Deze kampeerbeleving kan gaan van basic tot zeer luxueus. Een lodge (al dan niet met zwembad) biedt de ideale afwisseling.