Queen Elisabeth National Park

Het nationaal park is gelegen in het zuidwesten van Oeganda en grenst aan buurland Congo. Dankzij de natuurlijke rijkdom is het een van de populairste parken van het land. De uitgestrektheid van het park (oppervlakte +- 2000 km²) zorgt voor een bijzonder ecosysteem met rivieren, meren, vulkanische kraters, heuvels, moerassen en tropisch regenwoud.

Wie geluk heeft zal hier ook boomklimmende leeuwen aantreffen. Deze leeuwen zijn zeer zeldzaam en komen enkel in deze streek en in Tanzania (Lake Manyara) voor. Ook olifanten, grote kuddes buffels, apen en hyena’s worden regelmatig gespot in het park. U zal ook kennismaken met de Oeganda kob, een antilope en een symbool van Oeganda! Deze diersoort is enkel in het westen van Oeganda en in het oosten van Congo waar te nemen.

Lake Edward en Lake George zijn de 2 grootste meren van het park. Deze meren staan in verbinding met elkaar door het Kasingakanaal. Een boottocht is dan ook de manier bij uitstek om het uiteenlopende landschap en de duizenden nijlpaarden te ontdekken.

Foto’s