Oeganda – Strand, Cultuur en Avontuur

Lake Bunyonyi

Lake Bunyonyi, gelegen tussen Kisoro en Kabale, is één van de diepste meren van Afrika. Het is de ideale plek om tot rust te komen na een bezoek aan de berggorilla’s in het nabij gelegen Bwindi nationaal park. Het prachtige meer ligt in de valleien van de Kigezi hooglanden. Het heuvelachtige terraslandschap wordt ook wel “het Zwitserland van Afrika” genoemd.

Wie graag meer actie wil, kan een verfrissende duik nemen of kajakken door het overweldigende landschap naar één van de vele eilandjes dat het meer rijk is.

Kampala en Entebbe

Kampala is de bruisende hoofdstad van Oeganda en telt 1,5 miljoen inwoners. In de stad bevindt zich het nationaal museum van Oeganda, één van de betere musea in Afrika. Andere hoogtepunten zijn de lokale marktjes, de Kasubi koningsgraven (UNESCO werelderfgoed) en het nachtleven.

Entebbe, de oude hoofdstad van Oeganda, is een levendig stadje gelegen aan de oevers van het Victoriameer. De botanische tuinen met uitzicht op het meer zijn een aanrader.

Lake Victoria en Ssese eilanden

Het Victoriameer, het grootste meer van Afrika en tevens de bron van de Victorianijl, is omgeven door Oeganda, Tanzania en Kenia. Het meer telt verschillende eilanden, waarvan de Ssese eilanden één van de bekendste zijn.

De Ssese eilanden zijn een eilandengroep van 84 eilandjes die stuk voor stuk makkelijk bereikbaar zijn. Na een vermoeiende safari kan je hier in een tropische sfeer tot rust komen. De lokale bevolking zal je met open armen ontvangen!

Jinja

Jinja, waar de Nijl ontspringt, is dé place to be voor de echte avonturier. Een unieke ervaring in Jinja is raften op de spectaculaire Nijl in een prachtig groen landschap. Andere activiteiten zijn kajakken, quad rijden, mountainbiken, paardrijden en bungee jumpen.