Malawimeer

Geen rondreis door Malawi zonder een bezoek aan het Malawimeer, het 3e grootste meer van Afrika en de parel van Malawi. De visvangst en het toerisme langs het meer zijn een belangrijke inkomstbron voor de bevolking. Heerlijk genieten kan op de prachtige witte stranden met uitzicht op het helderblauwe water van het meer. De zon en de heerlijk ontspannen sfeer rondom het meer zorgen voor een Caribische vibe. Ontdek het unieke waterleven via een kajaktocht, al duikend of snorkelend! Nagenieten kan ‘s avonds met een heerlijke Malawigin & de locale Chombe vis in een decor met flikkerende lichtjes van de ontelbare vissersbootjes. Accommodatie is aanwezig in iedere prijsklasse.

Enkele van de meest bezochte plaatsen langs het meer zijn:

Nkhata Bay & Chintheche

IMG_0818Het leven in dit havenstadje is bruisend met zijn vele terrasjes en restaurants. Nkhata Bay, niet ver van Mzuzu, is erg populair bij backpackers. Deze baai staat ook bekend als één van de betere plaatsen om te duiken in zoetwater. Verschillende lodges bieden ook snorkel -en kajaktrips aan. Nkhata Bay is de uitvalsbasis voor Likoma Island, een klein eilandje met hagelwitte stranden op de grens met Mozambique en een lustoord voor duik- en snorkelliefhebbers.

Voor wie graag iets meer rust heeft, is Chintheche, 40 km ten zuiden van Nkhata Bay, een goed alternatief. Uitgestrekte tropische stranden maken ook hier deel uit van het decor. Accommodatie vind je hier in elke prijsklasse.

Cape Maclear & Monkey Bay

IMG_4071In het uiterste zuiden bevinden zich Cape Maclear en Monkey Bay. Cape Maclear ligt in het Lake Malawi nationaal park, Unesco Werelderfgoed. De kaap kenmerkt zich door zijn uitgestrekte witte zandstranden en is een ideale plaats om te relaxen. Ook hier zijn alle watersportfaciliteiten aanwezig. Cape Maclear is de uitvalsbasis voor Mumbo en Domwe island. Mumbo island is een exclusief tropisch paradijs bereikbaar per boot of per vliegtuig. Ook het iets goedkopere Domwe Island is een bezoekje waard.

Monkey Bay, grenzend aan Lake Malawi nationaal park, is een klein havenstadje dat vaak wordt aangewend als stopplaats op weg naar Cape Maclear.

Foto’s