Malawi

Malawi wordt ‘het warme hart van Afrika’ genoemd. Malawi is een zeer toegankelijk land met een enorme geografische diversiteit. Hoewel toerisme aan een opmars is begonnen, kan je hier nog steeds genieten, ver weg van het massatoerisme. Maak kennis met het echte Afrika!

IMG_4081Hoogtepunt van een bezoek aan Malawi is het Malawimeer, het 3e grootste meer van Afrika! Duiken, snorkelen, kajakken, zwemmen of gewoon genieten van een Malawi gin en de locale Chambo vis, vers uit het meer, zijn hier een must!

In het noorden is Nyika national park, het grootste park van Malawi, zeker een bezoek waard. Nyika is gelegen op een plateau op zo’n 1800 meter hoogte, met een prachtig golvend landschap dat doet denken aan de Schotse hooglanden. Het park telt een enorme populatie zebra’s en antilopen zoals de eland, de roanantilope en de duiker. Daarnaast is de luipaardendichtheid bijna nergens in zuidelijk Afrika zo hoog als in Nyika! Ook voor vogelliefhebbers is het park, met meer dan 400 verschillende soorten, een echt paradijs.

Meer naar het zuiden is Liwonde national park een populaire bestemming voor safari’s. Er is heel wat activiteit waar te nemen langs de Shire River, die het park doorkruist. Via een bootsafari kan je ontelbaar veel nijlpaarden, krokodillen en olifanten spotten. In het park leven ook verschillende soorten antilopen zoals de impala, koedoe en waterbok.

In het zuidwesten bevindt zich Majete wildlife reserve, het enige park in Malawi dat “de big five” herbergt. Sinds African Parks zijn intrede heeft gedaan in het park en het illegaal jagen een halt heeft toegeroepen is dit één van de populairste parken van Malawi. De Shire River stroomt door het park en de prachtige Kapichira watervallen zijn zeker een bezoek waard zijn.

In het zuiden is Mount Mulanje een niet te missen bestemming. Deze berg, met pieken tot 3000 meter hoog, is een paradijs voor wandelaars. Meerdaagse trektochten in het Mulanje massief zijn hier mogelijk. Ook voor minder actieve toeristen is deze omgeving, met aan de voet van Mulanje wijds uitgestrekte groene theevelden en een eenvoudig bereikbare waterval, een waar stukje natuurpracht.