Malawi – cultuur

Blantyre

De 2de grootste stad van Malawi is opgericht door Schotse missionarissen. Breng zeker een bezoekje aan de CCAP kerk, het mooiste gebouw van Blantyre. Een andere bezienswaardigheid is het Nationaal museum dat een inkijk geeft in de geschiedenis van Malawi. Bierliefhebbers kunnen in Blantyre ook de Carlsberg brouwerij bezoeken. Gratis rondleidingen zijn mogelijk op woensdag (wel vooraf boeken).

LilongweLilongwe

De meeste trips vertrekken vanuit Lilongwe, de hoofdstad van Malawi met ongeveer een miljoen inwoners. De stad heeft 2 centra, het stadscentrum en het oude centrum. Het stadscentrum herbergt de ministeries en ambassades terwijl het oude centrum het meer levendige gedeelte van de stad is met guesthouses, restaurants en winkels. Breng een bezoek aan de lokale markt om het dagelijks Afrikaanse leven te aanschouwen en souvenirs te kopen.

Een andere attractie is het Lilongwe Wildlife Centre, een toevluchtsoord voor wezen, gewonde en geredde dieren. Het ultieme doel is om de dieren via een goede verzorging een nieuw leven in het wild te schenken.

Livingstonia

Ga terug in de tijd en leer meer over het koloniale verleden van Malawi door een bezoek te brengen aan de stad Livingstonia, vernoemd naar de legendarische ontdekkingsreiziger Dr Livingstone. Het stadje is in 1894 gesticht door Schotse missionarissen en vele koloniale gebouwen zoals de kerk zijn intact gebleven. Indien je meer wil weten over de geschiedenis van de eerste Europese missionarissen kan je een bezoek brengen aan het Stone House Museum.

Dedza Regio

Dit prachtige stadje, omgeven door heuvels en bossen, is een ideale stop tussen Lilongwe en Blantyre. Het stadje is bekend vanwege de Dedza pottenbakkerij waar diverse voorwerpen vervaardigd worden en waar je een workshop kan volgen. In de Dedza regio vind je ook rotsschilderingen bij de Chongoni sites. Deze schilderingen behoren tot het Unesco werelderfgoed en weerspiegelen het leven van de jagers in de late steen- en ijzertijd.